Island tur 2018 – Del 8 – Lys i stormen

Dyrhólaey Lighthouse
Please follow and like us:
Pinterest

Denne dagen var en vi innom en rekke steder på vår ferd rundt på Island, men været var stormfult og det blåste svært mye. Men på ferden stoppet vi ved Dyrhólaey  fyrtårn som lå på toppen av en høy klippe med utsikt langt utover havet men på hver side utover de kjente svarte lava strendene. Med storm på himmelen, kraftig vind og solen som skinte noen ganger i mellom ble det et magisk lys, det var som naturen selv satt opp det perfekte lys-studio for meg.

Dyrhólaey på sørkysten av Island, er en ca. 120 meter høy halvøy og består for det meste av vulkansk tuff. Dette er landets sørligste odde. Navnet Dyrhólaey kommer av en karakteristisk dør (dyr) i berget. I 1910 ble det bygget et fyr på øya. Dyrhólaey ligger et steinkast fra Vík í Mýrdal. Det er mye sjøfugl i og rundt øya, og i sommerhalvåret hekker det mye lundefugl i berget. Dyrhólaey ble fredet i 1978. Fra toppen av øya kan en se den store isbreen Mýrdalsjökull i nord. I øst ser en lavasøylene Reynisdrangar og i vest hele kystlinjen mot Selfoss.

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*
Blender: F10
Lukkehastighet: 1/6400 sec
ISO: 3200
Brennvidde: 35 mm
Dato og tid: 01.10.2018 – 13:48
Sted: Vik in Myrdal-Iceland

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!