Burgos katedralen

Burgos cathedral 1
Please follow and like us:
Pinterest

Burgos sin katedral er helt magisk og i en sen solnedgang blir den enda flottere, se bildene under for hvor flott den er utvendig.

Burgoskatedralen (spansk: Catedral de Burgos) er en gotisk katedral i den spanske byen Burgos. Den er dedikert til jomfru Maria, og er berømt for sin enorme størrelse og unike arkitektur. Konstruksjonen begynte i 1221, etter fransk-gotiske parametere. Katedralen hadde flere viktige modifikasjoner i på 1400- og 1500-tallet, og det siste arbeidet av betydning ble gjort på 1700-tallet, som også det århundret hvor de gotiske statuene ble forandret. På begynnelsen av 1900-tallet ble noen deler av katedralen eliminert og ødelagt, som Archepiscopal-palasset og den øverste etasjen av klosteret. Katedralens stil er gotisk, selv om det har noe inspirasjon fra barokken og renessansen. Katedralen ble erklært som verdensarvsted av UNESCO den 31. oktober 1984. Dette er den eneste spanske katedralen som har denne tittelen, uten å være knyttet til det historiske sentrum av en by (som i Salamanca, Santiago de Compostela, Ávila, Córdoba, Toledo og Cuenca) eller sammen med andre bygninger, som i Sevilla. Den viktigste av fasadene i katedralen ble inspirert i ren fransk-gotisk stil fra katedralene i Paris og Reims i Frankrike. Det består av tre travéer som er toppet av to firkantete tårn. De bratte spirene er av tysk innflytelse og ble bygd i det 15. århundre og er et verk av Juan de Colonia.

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* 
Blender: F11
Lukkehastighet: 1/400 sec
ISO: 3200
Brennvidde: 16 mm
Dato og tid: 19.07.2019- 21:37
Sted: Burgos-Spania

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* 
Blender: F11
Lukkehastighet: 1/400 sec
ISO: 3200
Brennvidde: 16 mm
Dato og tid: 19.07.2019- 21:32
Sted: Burgos-Spania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!