Hortens kanalen

Hortens kanalen 1
Please follow and like us:
Pinterest

Kanalen i Horten er en kanal fra indre havnebasseng i Horten i Vestfold ut til Oslofjorden. Den skiller Karljohansvern fra fastlandet og er på rundt 800 meter. Ved utløpet av kanalen er det anlagt en småbåthavn, Fyllinga. Kanalens bredde er i underkant av 20 meter. Ved utgraving og vedlikehold av kanalen ble massene deponert på Fyllinga, og som derfor fikk nettopp det navnet.

Kanalen ble gravd ut for hånd mellom 1854 og 1867 i forbindelse med marinens etablering av orlogsstasjon. Orlogsfartøyene kunne trekkes ut i fjorden når vindforholdene gjorde det vanskelig å komme ut Vealøsrenna. Kanalen har også sørget for mer sirkulering av sjøvann i indre havnebasseng og gitt bedre vannkvalitet.

Opprinnelig var det kun jord i kanalen, og ikke noe steiner til å støtte opp og hindre jorderosjon. Kanalen måtte derfor stadig vedlikeholdes og på tidlig 1990-tall var den i ferd med å gro igjen. Etter både mudring og påfyll av stein i kantene, ble kanalen gjenåpnet 17. september 1998.

Tre broer går over kanalen. To gangbroer i hver ende, og en bilbro omtrent midtveis.

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS
Blender: F9
Lukkehastighet: 1/60sec
ISO: 100
Brennvidde: 24 mm
Dato og tid: 13.10.2019- 16:02
Sted: Horten-Norge

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS
Blender: F9
Lukkehastighet: 1/80sec
ISO: 100
Brennvidde: 24 mm
Dato og tid: 13.10.2019- 16:02
Sted: Horten-Norge

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!