Rød Panda – Alle trenger en bamse

Red Panda Fall 2020
Please follow and like us:
Pinterest

Siden ikke alle var like enige om at mine øgler og iguana var så søte så fikk jeg ta et bilde av noe som er virkelig søtt da, den er nesten så fin at man gjerne skulle ha kost med denne som bamse. Men desverre er dette en svært truet dyreart som kun lever på et lite område i den store verden.

Rødpanda (Ailurus fulgens), også kalt kattebjørn og liten panda, er et delvis trelevende og terrestrisk mårlignende rovpattedyr (Musteloidea) som er endemisk for Himalaya-regionen i Asia, der den er nært knyttet til fuktskoger med eviggrønn og tett underskog med bambus og rododendron i fjellsidene, i høyder rundt 2 200–4 800 moh. Arten, som ikke er større enn en litt stor huskatt, står oppført på IUCNs rødliste som sterkt truet. Rødpanda er dessuten både en såkalt EDGE-art, noe som betyr at Zoological Society of London (ZSL) regner den blant de 100 mest truede pattedyrene på kloden vår, og en EDGE fokal-art, noe som betyr at ZSL gir den spesiell fokus (bevaringsaksjoner) for å kunne overleve inn i framtiden. Arten er dessuten oppført på CITES Appendix I.

Red Panda Fall 2020

Sony ILCE-7rMIII 12800
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F11
26.09.2020- 12:19 240 mm
Kristiansand dyrepark-Norge  1/40sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!