Villa Møllebakken – Tønsberg

VillaMøllebakken
Please follow and like us:
Pinterest

Villa Møllebakken er en villa på Haugar i Tønsberg. Den ble opprinnelig bygd i sveitserstil, men har nå en blanding av ulike stilarter etter flere moderniseringer. Innvendig er det fremdeles mange detaljer i louis-seize- og jugendstil. Den ble oppført i 1890 som privatbolig for skipsreder Johannes Bull. Halfdan Wilhelmsen flytta inn i 1905 og bygde det ut. Tønsberg kommune tok over i 1939, og fra 1946 til 1992 ble det brukt som lokaler for Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Da biblioteket flytta ut i 1992, ble det vurdert å rive bygget. Den ble imidlertid funnet verneverdig.  På bystyremøtet i Tønsberg 2. september 1992 ble det vedtatt å overdra eiendommen til Stiftelsen Tønsberg gamle Bibliotek. Villaen har en grunnflate på ca 600 m2, i halvannen etasje, som nesten fullt ut er tatt i bruk til kontor-, utleie- og kulturformål. I overdragelsespapirene som ble underskrevet 15. desember 1993, stod det blant annet at «tomten skal benyttes til kulturformål». Først på 2000-tallet fikk stiftelsen selv tatt ordentlig tak i dette. Blant kulturaktiviteter med forbindelse til Villa Møllebakken er Litterær Salong, Villa Klassisk og tidsskriftet KULT.

VillaMøllebakken

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F11
04.04.2021- 15:26 28 mm
Tønsberg-Norge  1/60 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!