Nordbyen – Tønsberg

Nordbyen Tønsberg April 2021
Please follow and like us:
Pinterest

Nordbyen er en liten bydel og ei gate i Tønsberg i Vestfold som ligger mellom Slottsfjellet og Tønsbergfjorden og våtmarksområdet Ilene i nord. Navnet kommer naturlig nok av at Nordbyen ligger nordvest for Tønsberg sentrum. Nordbyen består av en kort, smal gate med Tønsbergs eldste sammenhengende trehusbebyggelse. Der ligger også byens eldste hus, Nordbyen 16, også kalt Bentegården. Nyere undersøkelser viser at huset trolig ble bygd rundt 1690. Nordbyen var med sine trange smug i ly under fjellet tidligere regnet som et typisk arbeiderstrøk. Et sjøbad med eget bryggeanlegg for byens befolkning ble åpnet i havnebassenget i Tønsbergfjorden utenfor Nordbyen i 1937. Badet ble revet på 1970-tallet på grunn av for dårlig badevannskvalitet. Gjenåpning av den gamle jernbanetunnelen Slottsfjelltunnelen som veitunnel for fylkesvei 308 på 1970-tallet skapte en barriere mellom Nordbyen og Storgata på den siden av veien. Vestfoldforfatteren Margaret Skjelbred bor i Nordbyen.

Nordbyen Tønsberg April 2021

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F6,3
04.04.2021- 17:59 24 mm
Tønsberg-Norge  1/100 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!