Stiklestad Nasjonale Kultursenter – Stiklastadir

Stiklestad May 21
Please follow and like us:
Pinterest

Da Olav Haraldson falt i slaget på Stiklestad i 1030 ble det starten på nasjonen Norge slik vi kjenner den i dag. Dette og mye annet kan du bli bedre kjent med på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. På Stiklastadir har vi rekonstruert bygninger fra middelalderen, og på Folkemuseet finner du historiske bygninger og gjenstander som vitner om hvordan menneskene levde og arbeidet for flere hundre år siden. Stiklestadir er navnet på en middelaldergård som er under bygging ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Gårdsanlegget består av flere hus og bygningskonstruksjoner og videreutvikles kontinuerlig. Først ble det satt opp det ruvende langhuset, forsamlingshallen fra vikingtid. Rundt denne storstua lafter vi de andre husene på gården: mastu, stall, fjøs, smie, bur og et toetasjes gjesteloft

Stiklestad May 21

 Sony ILCE-7rMIII 100
 Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F11
16.05.2021- 13:25 66 mm
Stiklestad-Trøndelag-Norge  1/60 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!