Bekkeblom

Bekkblom May 2022 #1
Please follow and like us:
Pinterest

Bekkeblom eller soleihov (Caltha palustris) er en flerårig urt som vokser på fuktige plasser over hele Norge.
Blomstringstiden er fra april til juni. Frukten er en samling av belgkapsler. Kapslene åpner seg bare i regnvær. Da kan frøene skylles ut, og flyte avsted med rennende vann. Vekststedet er ofte bekkefar, myrer og sumpige beitemarker. Den kan stå halvveis nede i vann ute i mudrete bekker. Til fjells, og langt mot nord finnes former med krypende, rotslående stengel, og mindre blomster. Disse blir ofte regnet som en egen underart, men det dreier seg sannsynligvis om et tilpasning til klimaet. Planten har en vid utbredelse i tempererte, fuktige strøk på den nordlige halvkule. Den blir også dyrket i hager. Det finnes hageformer med fylte blomster, og med hvite blomster.

Planten er giftig, så selv om den er vakker bør man kanskje la den få stå i fred

Bekkblom May 2022 #1

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS F11
22.05.2022- 15:06 90 mm
Østervannet-Siljan-Norge  1/13 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!