Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Abbaye Notre-Dame de Sénanque
Please follow and like us:
Pinterest

Et lite magisk sted innerst i dalen dette her, et ekte kloster hvor det fortsatt lever munker.
Abbey of Sénanque ble grunnlagt den 9. i kalenderen av juli 1148 (23. juni) av et dusin cisterciensermunker som kom fra klosteret Mazan, som ligger i Ardèche. Vår Frue av Sénanque var det fjerde cistercienserklosteret som ble grunnlagt i Provence, etter Le Thoronet, Aiguebelle og Silvacane. Klosteret tilhører en mektig klosterorden, holdt av auraen til Saint Bernard. Ved stiftelsen av Senanque teller cistercienserne mer enn 350 klostre over hele Europa. Basert på en solid organisasjon utvikler de en spesifikk arkitektonisk stil, umiddelbart gjenkjennelig. I Sénanque tok samfunnet en 1 kilometer lang og 300 meter bred dal i besittelse. Til tross for trangheten til plasseringen, samsvarte det perfekt med instruksjonene fra cistercienserordenen som spesifiserer at klostre ikke kan bygges i byer, landsbyer eller landlige hus (kapittel 9 i Summa Cartae Caritatis). Den hellige Benedikt ba om at klostre skulle eie alle de nødvendige tingene for å leve: vann, en mølle, en hage, et bakeri osv. slik at munkene ikke trenger å gå ut, noe som ikke er gunstig for deres sjel.

Abbaye Notre-Dame de Sénanque

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
25.07.2022- 17:13 24 mm
Gordes-Provence-Frankrike  1/125 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!