Chapelle Saint-Michel

Chapelle Saint-Michel
Please follow and like us:
Pinterest

Kapellet Saint-Michel de Rochecoul ble bygget i 1880-1881 etter planene til Briochin-arkitekten Jules Morvan. På holmen Saint-Michel fant konstruksjonen sted på grunnlag av et annet kapell fra 1200-tallet som tilhørte cistercienserklosteret Saint-Aubin-des-Bois. I 1880 finansierte kommunen og et populært abonnement konstruksjonen, et høydepunkt er en støpejerns statue av Saint-Michel som dreper en demon. Det ble velsignet 9. oktober 1881. Ett et sted for meditasjon, ett sted for tilbedelse og tilgivelse på Mikaels dag (29. september). Majestetisk plassert der, i enden av holmen som bare forbinder den med fastlandet ved lavvann, har den blitt beskyttet og stelt av foreningen Les Amis de la Chapelle Saint-Michel siden 2000-tallet. Totalrenovert av et team av frivillige med den økonomiske støtten fra General Council of Côtes d’Armor, Regional Council of Bretagne, Erquy kommune og Langlois Foundation, er det en nå bygning som tiltrekker seg mange vågale besøkende.
Denne plassen er kun tilgjengelig ved lavvann og den lille øya og dens steiner være farlige for uforsiktige besøkende! Ikke glem å sjekke tidevanns tidene, er man her på feil tidspunkt er strømmen i sundet så sterk at man ikke klarer å krysse uten båt.

PS. Idyllen kan fort brytes hvis man ser etter i horisonten og der mer ser man en oljeplattform

Chapelle Saint-Michel

Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F11
09.07.2022- 19:15 22 mm
îlot Saint-Michel –  Erquy – Frankrike  1/60 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!