Jardin du Luxembourg

Jardin-du-Luxembourg-April-2023
Please follow and like us:
Pinterest

En av mine virkelige favoritt områder i Paris, Jardin du Luxembourg, eller da hagen til slottet Luxembourg. I daglig tale referert til som Jardin du Sénat (Senathagen), ligger i det 6. arrondissementet i Paris, Frankrike. Opprettelsen av hagen begynte i 1612 da Marie de’ Medici, enken til kong Henry IV, konstruerte Luxembourg-palasset som hennes nye residens. Hagen i dag eies av det franske senatet, som møtes i palasset. Den dekker 23 hektar (56,8 dekar) og er kjent for sine plener, trekantede promenader, tennisbaner, blomsterbed, modellseilbåter på den åttekantede Grand Bassin, samt pittoreske Medici-fontenen, bygget i 1620. Navnet Luxembourg kommer fra det latinske Mons Lucotitius, navnet på åsen der hagen ligger.

Jardin-du-Luxembourg-April-2023

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F4
05.04.2023- 14:10 16 mm
Jardin du Luxembourg-Paris-Frankrike  1/1000 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!