Det er Fredag, hils på Mr.Happy

MrHappyFace
Please follow and like us:
Pinterest

I min ferd rundt i Katakombene ser man mange skjeletter og hodeskaller, men sjelden ser her nede siden så ser man Mr.Happy men akkurat denne hodeskallen er også happy for at det er fredag tror jeg.

Katakombene i Paris (fransk: Catacombes de Paris, uttale ) er underjordiske ossuarer i Paris, Frankrike, som holder restene av mer enn seks millioner mennesker i en liten del av et tunnelnettverk bygget for å konsolidere Paris’ eldgamle steinbrudd. Denne ossuariet strekker seg sørover fra Barrière d’Enfer («Helvetes port») tidligere byport, og ble opprettet som en del av arbeidet med å eliminere byens overfylte kirkegårder. Forberedelsesarbeidet begynte kort tid etter at en serie med kjellervegger fra 1774 rundt Holy Innocents’ Cemetery ga en følelse av at det haster med det kirkegård-eliminerende tiltaket, og fra 1786 overførte nattlige prosesjoner av overbygde vogner rester fra de fleste av Paris kirkegårder til en gruve. åpnet nær Rue de la Tombe-Issoire.

Ossuariet forble stort sett glemt inntil det ble et nytt sted for konserter og andre private arrangementer på begynnelsen av 1800-tallet; etter ytterligere renoveringer og bygging av adkomster rundt Place Denfert-Rochereau, ble det åpnet for offentlig besøk fra 1874. Siden 2013 har katakombene vært blant de fjorten bymuseene i Paris administrert av Paris Musées. Selv om ossuariet bare omfatter en liten del av de underjordiske gruvene i Paris, refererer parisere for tiden ofte til hele tunnelnettverket som katakombene.

MrHappyFace

 Sony ILCE-7rMIII 12800
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F4
05.04.2023- 12:39 35 mm
Paris-Tønsberg-Norge  1/4 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!