Mezquita Catedral de Córdoba

Mezquita-Catedral-de-Córdoba-2023-#2
Please follow and like us:
Pinterest

Enda ett bilde fra den fantastiske Mezquita Catedral de Córdoba. Kirken som både har vært ett Romersk tempel, Moskee og i dag en katedral og bærer tydelige tegn på dette, ett religiøst bygg hvor alle passer inn. Her finner man både maurisk, renessanse (med gotiske og barokke elementer), denne ble på begynt i år 785 som Moskee.

Moskeen-katedralen i Córdoba (spansk: Mezquita-Catedral de Córdoba), offisielt kjent under det kirkelige navnet Cathedral of Our Lady of the Assumption, er katedralen til det romersk-katolske bispedømmet i Córdoba dedikert til Marias himmelfart og ligger i den spanske regionen Andalusia. På grunn av sin status som en tidligere moske, er den også kjent som Mezquita (uttales [meθˈkita]; ‘moske’ på spansk) og som den store moskeen i Córdoba.
I følge tradisjonelle beretninger sto en visigotisk kirke, den katolske kristne basilikaen Vincent av Saragossa, opprinnelig på stedet for den nåværende moske-katedralen, selv om dette har vært et spørsmål om vitenskapelig debatt. Den store moskeen ble bygget i 785 på ordre fra Abd al-Rahman I, grunnlegger av det islamske emiratet og senere kalifatet Córdoba. Den ble utvidet flere ganger etterpå under Abd ar-Rahmans etterfølgere frem til slutten av 1000-tallet. Blant de mest bemerkelsesverdige tilleggene, la Abd al-Rahman III til en minaret (ferdig i 958) og hans sønn al-Hakam II la til en rikt dekorert ny mihrab- og maqsurah-seksjon (ferdig i 971). Moskeen ble omgjort til en katedral i 1236 da Córdoba ble tatt til fange av de kristne styrkene i Castilla under Reconquista. Selve strukturen gjennomgikk bare mindre modifikasjoner inntil et større byggeprosjekt på 1500-tallet satte inn et nytt katedralskip fra renessansen og tverrskip inn i sentrum av bygningen. Den tidligere minaretten, som hadde blitt omgjort til et klokketårn, ble også betydelig ombygd rundt denne tiden. Fra 1800-tallet har moderne restaureringer i sin tur ført til gjenoppretting og studier av noen av bygningens elementer fra islamsk tid. I dag fortsetter bygningen å tjene som byens katedral og messe feires der daglig.Moskestrukturen er et viktig monument i historien til islamsk arkitektur og var svært innflytelsesrik på den påfølgende «mauriske» arkitekturen i de vestlige middelhavsområdene i den muslimske verden. 281–284 Det er også et av Spanias største historiske monumenter og turistattraksjoner, samt et UNESCOs verdensarvsted siden 1984.

Mezquita-Catedral-de-Córdoba-2023-#2

 Sony ILCE-7rMIII 2500
 Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F9
13.07.2023- 15:37 16 mm
Córdoba-Andalusia-Spania  1/6 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!