Roman amphitheatre of Italica

Amphitheatre-of-Italica_#2
Please follow and like us:
Pinterest

Solen steker på utsiden og temperaturen er 49 grader, det er deilig og svalt her inne i gangene under det kjente amfiteateret Italica utenfor Sevilla. Det er lett å forstå hvor tv serien Game of Thrones valgte dette stedet nettopp for å spille inn scenene til der hvor dragene ble tatt ut i Kings Landing. Men tenk for en lang tid tilbake i årene rundt 138 så var det enorme gladiatorshow her, da var det modige gladitorer som gikk i de samme gangene som jeg nå gikk i men skulle møte noe helt annet da de kom ut.

Det romerske amfiteateret i Italica (spansk: Anfiteatro romano de Itálica) er ruinene av det  romersk amfiteater som ligger i den romerske bosetningen Italica, dagens Santiponce, i Andalusia, Spania. Den ble bygget under keiser Hadrians regjeringstid, omtrent mellom årene 117 og 138, og var en av de største i hele Romerriket. Amfiet hadde en kapasitet på 25 000 tilskuere. Den har en elliptisk form, med en hovedakse på 160 meter (525 fot) og en mindre enn 137 meter (449 fot), den hadde tre nivåer med standplasser. Under nivået til det gamle tregulvet i amfiteatret var det en servicegrop for de forskjellige gladiatorshowene, kalt munus gladiatorum og kamper mot ville dyr, kalt venatio. Cavea ble delt inn i tre seksjoner, ima, media og summa cavea, atskilt av ringformede korridorer kalt praecinctions. Den første, ima cavea, hadde 6 tribuner, med 8 adkomstdører, og var reservert for en herskende klasse. Den andre, mediehulen, var beregnet på den ydmykeste befolkningen, hadde 12 lag og 14 tilgangsdører. Summa-hulen, dekket av en markise, var forbeholdt barn og kvinner. Amfiteateret hadde også flere rom dedikert til kulten til Nemesis og Juno.

Amphitheatre-of-Italica_#2

 Sony ILCE-7rMIII 800
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F11
11.07.2023 – 14:10 16 mm
Santiponce-Andalusia-Spania  1/25 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!