Dunkirk – Operasjon Dynamo

Beach-of-Dunkirk-Oct-2023
Please follow and like us:
Pinterest

Dunkirk og stranden her ser idyllisk ut,  det er stille og rolig her idag, men slik var det ikke for noen år tilbake da nesten 400 000 soldater løp nedover stranden her til å komme ombord på ett av de 900 skipene som evakuerte soldatene

Operasjon Dynamo var en militær operasjon under andre verdenskrig for å evakuere britiske og franske soldater fra området rundt Dunkerque (engelsk: Dunkirk) i Frankrike. Operasjonen foregikk fra 26. mai til 4. juni 1940 og lyktes med å evakuere 338 226 allierte soldater.
De franske og britiske styrkene var blitt avskåret av den tyske offensiven inn i Belgia, Nederland og Frankrike, men de tyske styrkene stoppet framrykningen lenge nok til at allierte soldater kunne løftes ut av en flåte på rundt 900 små skip, noe som bevarte kampevnen til den britiske hæren, som for det meste var i Frankrike. Evakueringsmåten medførte at det eneste materiellet de kunne få med seg, var begrenset til rifler og noen få maskingevær, slik at den hæren som gikk i land hjemme i Storbritannia nærmest var våpenløs ved ankomst.

Beach-of-Dunkirk-Oct-2023

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
09.10.2023 – 14:45 16 mm
Dunkirk-Dunkerque-Frankrike  1/160 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!