Oberbaumbrücke i solnedgang

Oberbaumbrücke-with-train-in-sunset
Please follow and like us:
Pinterest

Oberbaumbrücke her i solnedgang samtidig som S-bahn toget krysser broen på vei videre inn i Berlin.

Oberbaumbrücke er en bro i Berlin, den krysser elven Spree mellom de tidligere bydelene Kreuzberg og Friedrichshain. Den ligger derfor i dag i bydelen Friedrichshain-Kreuzberg og er blitt kjennemerket til den nye bydelen. Broen ble tegnet av arkitekten Otto Stahn. Den ble påbegynt i 1894 og ferdigstilt i 1896. I 1902 ble det lagt ut spor på øvre del av broen for Berlins metro. Under den andre verdenskrig ble den delvis bombet og 23. april 1945 delvis sprengt av Wehrmacht. Etter annen verdenskrig ble broen delvis restaurert inntil byggingen av Berlinmuren satte en stopper for restaureringen i 1961. Broen krysset sonegrensen mellom Vest-Berlin og Øst-Berlin, og Berlinmuren skar derfor tvers over broen. Mens muren sto var det en grensekontrollpost på Oberbaumbrücke.
Etter Berlinmurens fall ble broen ferdig restaurert og i 1995 ble metroforbindelsen over broen gjenopprettet

Oberbaumbrücke-with-train-in-sunset

 Sony ILCE-7rMIII 50
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F22
29.03.2024- 19:10 25 mm
Friedrichshain-Kreuzberg-Berlin-Tyskland  3.2 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!