Kamelon

Kamelon 2
Please follow and like us:
Pinterest

Det er når man minst forventer det at overaskelsene dukker opp, denne kamelonen dukket opp fra intet i det vi skulle reise fra ferie huset i Spania etter å ha vært der i 3,5 uke. Det var yngste mann i familien som kjente den igjen fra TV. Det morsomme er at denne kamelonen ikke på noen måte virket redd eller urolig. Etter litt undersøkelse på internett viser det seg at den lever i Cadiz provinsen vi var i, og at den kan bli opp til 30 cm stor inkludert halen, mao den som her dukket opp var nok en fullvoksen en. Er fantastisk å se på når den skifter farge avhengig av bakgrunn for å kamuflere seg, da den krabbet inn i buskene igjen etter dagens foto shot var den nesten umulig å se.
Vanlig kameleon er en kameleonart som er utbredt i de varmeste delene av middelhavsområdet. Denne arten kan bli opptil 30 cm lang hvis en tar med halen. I likhet med andre kameleoner, er den flatklemt fra siden, og har gripehale og utstående øyne. Fargen varierer mye, og kan skifte raskt. Grønt er den vanligste fargen, men vanlig kameleon kan også være nesten svart, brun, grå, eller ganske lys. Ofte har den forskjellige mønstre med mørke, hvite eller oransje flekker. Fargeskiftene har sammenheng med kamuflasje, regulering av kroppstemperaturen, og sosialt samspill med artsfrender.Kameleoner er en familie av skjellkrypdyr som er kjent for sin evne til raskt å skifte farge. De fleste artene klatrer i busker og trær, der de holder seg fast med egenartede gripeføtter. Øynene kan beveges uavhengig av hverandre, og brukes til å sikte inn byttedyr, som så fanges ved å skyte ut den lange tunga. Et karakteristisk trekk er de eiendommelige gripeføttene. De fem tærne er fordelt i to grupper på henholdsvis to og tre sammenvokste tær. De to gruppene danner en slags «tang» som kan holde rundt tynne kvister. Tærne har skarpe klør som gir godt feste i barken på større greiner og trestammer.

Klikk her for å se bildet:

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS
Blender: F10
Lukkehastighet: 1/160 sec
ISO: 100
Brennvidde: 90 mm
Dato og tid: 27.07.2017 – 14:59
Sted: Chiclana de la frontera-Spania

Klikk her for å se bildet:

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS
Blender: F7,1
Lukkehastighet: 1/160 sec
ISO: 100
Brennvidde: 90 mm
Dato og tid: 27.07.2017 – 14:59
Sted: Chiclana de la frontera-Spania

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!