Cathedral of Saint Mary of the See

Sevilla-Cathedral-2023-#1
Please follow and like us:
Pinterest

Sevilla har en av de største katedralene i Europa, faktisk er den nummer 4 på listen over de største, og verdens største gotiske kirke Ikke nok med at den er enorm, men den har mange fantastiske rom som dette du ser på bildet.

Cathedral of Saint Mary of the See (spansk: Catedral de Santa María de la Sede), bedre kjent som Sevilla Cathedral, er en romersk-katolsk katedral i Sevilla, Andalusia, Spania. Det ble registrert i 1987 av UNESCO som et verdensarvsted, sammen med det tilstøtende Alcázar-palasskomplekset og General Archive of the Indies. Det er en av de største kirkene i verden, så vel som den største gotiske kirken.

Etter ferdigstillelsen tidlig på 1500-tallet, erstattet katedralen i Sevilla Hagia Sofia som den største katedralen i verden, en tittel den bysantinske kirken hadde hatt i tusen år. Den gotiske delen alene har en lengde på 126 m (413 fot), en bredde på 76 m (249 fot), og dens maksimale høyde i midten av tverrskipet er 42 m (138 fot). Den totale høyden på Giralda-tårnet fra bakken til vær-vingen er 104,5 m (342 fot 10 tommer).

Sevillas katedral var stedet for dåpen til Infante Juan av Aragon i 1478, eneste sønn av de katolske monarkene Ferdinand II av Aragon og Isabella I av Castilla. Det kongelige kapellet inneholder restene av byens erobrer, Ferdinand III av Castilla, hans sønn og arving, Alfonso den vise, og deres etterkommer, kong Peter den grusomme. Begravelses monumentene for kardinalene Juan de Cervantes og Pedro González de Mendoza ligger blant kapellene. Christopher Columbus og hans sønn Diego er også gravlagt i katedralen.

Sevilla-Cathedral-2023-#1

 Sony ILCE-7rMIII 1000
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F11
29.06.2023 – 13:17 42 mm
Sevilla -Spania  1/500 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!