Brandenburg Tor

Brandenburger Tor
Please follow and like us:
Pinterest

Brandenburger Tor er en av Berlins viktigste monumenter – et landemerke og symbol i ett med over to hundre års historie. Et tidligere symbol på den splittede byen, det viste besøkende som pleide å klatre en observasjonsplattform for å få et glimt av verden bak jerngardinet, på den andre siden av den barre «dødsstien» som skilt øst fra Vest-Berlin , geografisk og politisk. Det var her den 12. juni 1987 utstedte Ronald Regan sin streng kommandoen til sin motstand mot krigskriget med å admontere ham med ordene: «Herr Gorbachov – rive ned denne veggen!». Talen som ble levert til vestberlinerne var også hørbar på østsiden av porten og ekko president von Weizsackers ord som oversettes som: «Det tyske spørsmålet er åpent så lenge Brandenburger Tor er stengt.»

Da Tyskland ble gjenforent etter Berlinfallets fall i november 1989, oppdagde Brandenburger Tor seg raskt inn i det nye Berlins symbol på samhørighet. Det ble offisielt åpnet for trafikk 22. desember 1989 og 100 000 mennesker kom for å feire anledningen. Dessverre resulterte dette også i alvorlig skade på monumentet som måtte gjenopprettes, og ble kun gjenåpnet den 3. oktober 2002.

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS
Blender: F11
Lukkehastighet: 1/60 sec
ISO: 2000
Brennvidde: 24 mm
Dato og tid: 26.03.2018 – 19:34
Sted: Berlin-Germany

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!