Mezquita-Catedral de Córdoba på innsiden

Cordobra Moskè catherdal 3
Please follow and like us:
Pinterest

Córdoba-moskeen-katedralen er kanskje en av de mest spesielle kirkene jeg noen gang har vært i, og jeg har vært i mange over hele verden. For de av dere som er mer interessert så les gjerne under for mer om denne fantastiske kirken som fortsatt bærer stort preg av å være en moske.

Córdoba-moskeen-katedralen (Spansk: Mezquita-Catedral de Córdoba), også kjent som Den store moskeen  av Córdoba (Spansk: Mezquita de Córdoba) og Mezquita, det kristne navnet er katedralen til Vår Frue av Antagelse (spansk: Catedral de Nuestra Señora de la Asunción), og er den katolske katedralen til bispedømmet Córdoba dedikert til antagelsen om Jomfru Maria og ligger i den spanske regionen Andalucía. Strukturen betraktes som en av de mest fullførte monumentene i maurisk arkitektur.

Ifølge en tradisjonell tro sto en liten Visigoth kirke, den katolske basilikaen Saint Vincent of Lérins, opprinnelig på stedet. I år 784 bestilte Abd al-Rahman bygging av Den store moskeen, som ble betydelig utvidet av senere muslimske hersker. Córdoba kom tilbake til kristen regjering i 1236 under Reconquista, og bygningen ble omgjort til en romersk-katolsk kirke, som kulminerte i innføringen av en renessanse katedralskip i det 16. århundre.

Siden begynnelsen av 2000-årene har spanske muslimer drevet lobby virksomhet mot den romersk-katolske kirken for å la dem be i katedralen. Denne muslimske kampanjen har blitt avvist ved flere anledninger, både av kirkemyndighetene i Spania og ved Vatikanet.

Historie:

  • Visigotisk katolsk kirke fra ~ 600
  • delt inn i muslimske og kristne halvdeler fra 710-årene
  • Islam (784-1236)
  • Katolsk kirke (1236-nåtid)

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*
Blender: F10
Lukkehastighet: 1/15 sec
ISO: 6400
Brennvidde: 17 mm
Dato og tid: 26.07.2018 – 14:36
Sted: Córdoba-Spain

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!