Royal Alcázars of Sevilla

Royal-Alcázar-of-Seville-#3
Please follow and like us:
Pinterest

The Royal Alcázars of Sevilla (spansk: Reales Alcázares de Sevilla), historisk kjent som al-Qasr al-Muriq (arabisk: القصر المُورِق, The Verdant Palace) og ofte kjent som Alcázar of Sevilla (uttales [ alˈkaθaɾ]), er et kongelig palass i Sevilla, Spania, bygget for den kristne kongen Peter av Castilla. Det ble bygget av castilianske kristne på stedet for en Abbadid muslimsk alcazar, eller boligfestning. Festningen ble ødelagt etter den kristne erobringen av Sevilla i 1248. Palasset er et fremtredende eksempel på Mudéjar-stil på den iberiske halvøy, som kombinerer romanske, gotiske og renessansestrukturelementer. De øvre etasjene til Alcázar er fortsatt okkupert av kongefamilien når de besøker Sevilla og administreres av Patrimonio Nacional. Det ble registrert i 1987 av UNESCO som et verdensarvsted, sammen med den tilstøtende katedralen i Sevilla og General Archive of the Indies.

Royal-Alcázar-of-Seville-#3

 Sony ILCE-7rMIII 800
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
11.07.2023- 16:22 16 mm
Sevilla – Spania  1/125 sec

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!