Palace of Charles V – Alhambra

Carlos Palace Alahambra
Please follow and like us:
Pinterest

Palace of Charles V er en renessanseplass i Granada, sørlige Spania, som ligger på toppen av Assabica-bakken, inne i Nasrid-festningen på Alhambra. Bygningen har aldri vært et hjem til en monark og sto takløs til 1957.
Strukturen ble ledet av Charles V, den hellige romerske keiseren, som ønsket å etablere sin bolig nær Alhambra-palassene. Selv om de katolske monarkene allerede hadde endret noen rom i Alhambra etter erobringen av byen i 1492, hadde Charles V tenkt å bygge en permanent bolig med en keiser. Prosjektet ble gitt til Pedro Machuca, en arkitekt hvis biografi og påvirkninger er dårlig forstått. På den tiden ble den spanske arkitekturen nedsenket i plataterisk stil, fortsatt med spor av gotisk opprinnelse. Machuca bygget et palass tilsvarende stilistisk til Mannerism, en modus fremdeles i sin barndom i Italia. Utsiden av bygningen bruker en typisk renessanse kombinasjon av rustication på lavere nivå og ashlar på øvre. Selv om kontoer som plasserer Machuca i atelieret Michelangelo, aksepteres, da palasset ble bygget i 1527, hadde sistnevnte ennå ikke utformet flertallet av hans arkitektoniske verker.

 

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony ILCE-7M2
Linse: Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*
Blender: F11
Lukkehastighet: 1/3200 sec
ISO: 3200
Brennvidde: 16 mm
Dato og tid: 30.07.2018 – 14:02
Sted: Alhambra – Spaina

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!