Budapest Parlament

Budapest Parlament 3
Please follow and like us:
Pinterest

Det er ikke før man reiser litt utenfor Norge man virkelig kan se vakre bygninger. Országház er den ungarske parlamentsbygningen og ligger ved venstrebredden av Donau i bydelen Pest i Budapest. Bygningen er den største i Ungarn, og den høyeste i Budapest. Det er et landemerke og en turistattraksjon i byen. Parlamentsbygningen er oppført i nygotisk stil med Imre Steindl som arkitekt. Det ble innviet i 1896 ved feiringen av tusenårsjubileet til Ungarn. Det ble parlamentsbygning i 1902. Bygget er symmetrisk med en stor kuppel i nyrenessansestil i midten.  Symmetrien finnes både på inn- og utsida. Inne i bygget finnes to store haller som opphavleg ble brukt til de to kammera i parlamentet. Etter andre verdskrig har Ungarn hatt et eittkammersystem, og berre en hall blir brukt til politikk mens den andre kan vises til turister.

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony RX100 IV
Linse: Sony Zeiss Vario-Sonnar 24-200 mm
Blender: F11
Lukkehastighet: 1/200sec
ISO: 125
Brennvidde: 20 mm
Dato og tid: 02.05.2019- 17:36
Sted: Budapest – Pest – Ungarn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!