Orszaghaz  – Budapest Parlament

Collage_HD 2019-05-26 17_42_06
Please follow and like us:
Pinterest

Den mest kjente bygningen i Budapest er nok utvilsomt det flotte Parlamentet. Dette er den nest største parlamentetsbygningen på kontinentet og et absolutt must-see i Budapest!
Konstruksjonen av Parlamentet ble startet i 1885 og varte i 19 år. Gjennomsnittlig jobbet 1000 mennesker kontinuerlig med konstruksjonen av dette fantastiske bygget, som er totalt 18 000 kvm stort, 268 m langt og 96 m høyt. Under konstruksjonen ble det kun brukt ungarske materialer, dette var for å fremskynde utviklingen av lokalnæringen.
Det ungarske Parlamentet er oppført i en gotisk arktektonisk stil, men en symmetrisk fasade og en stor sentral kuppel. Kuppelen er stilmessig oppført i ny-renaissance arkitektur.  Også fra innsiden er parlamentet symmetrisk og har dermed to helt identiske parlamentshaller, hvorav en brukes til som arena for politiske møter, den andre brukes til guidede turer. Dette betyr allikevel ikke at det er guidede turer daglig, ved statsbesøk og «viktigere» møter er Parlamentet ikke åpent for besøkende.
Et av de mest interessante tekniske verktøyene i bygget er air condition-systemet. Det sirkulerer kald luft gjennom rommene ved hjelp av is, et system som fortsatt brukes den dag i dag. I og med at Parlamentet er i bruk, kan man ikke vandre fritt rundt, men man kan være med på guidete turer, noe som absolutt anbefales. Da kan du blant annet se den ungarske hellige kronen samt det overdådige kongelige septer, som er smykket med edelstener. Kronjuvelene er plassert i det vakre Cupola rommet, og er omgitt av statuer av ungarske konger. Alle rommene i Parlamentet er pent pyntet med gull og dype røde fløyelstepper, og er vel verdt en guidet tur. Det er faktisk brukt så mye som 40 kilo gull i utsmykningen av de 691 rommene.

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony RX100 VI
Linse: Sony Zeiss Vario-Sonnar 24-200 mm
Blender: F4,5
Lukkehastighet: 1/10sec
ISO: 800
Brennvidde: 45 mm
Dato og tid: 02.05.2019- 22:00
Sted:  Budapest-Hungary

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony RX100 VI
Linse: Sony Zeiss Vario-Sonnar 24-200 mm
Blender: F11
Lukkehastighet: 5 sec
ISO: 125
Brennvidde: 49 mm
Dato og tid: 02.05.2019- 22:17
Sted: Budapest – Hungary

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!