Fantastiske Budavar

Budavar 2
Please follow and like us:
Pinterest

Budapest har mye fantastisk arkitektur å se på, foruten paralamentet er kanskje Budvar det fineste syntes jeg. På slottshøyden finner du det berømte Budaslottet (Budavari Palota på ungarsk), som ble påbegynt på 1200-tallet og som er et nasjonalsymbol. Ungarn var et eget kongerike fra 1000 til 1944. Du visste det kanskje ikke med slotshøyden huset i sin tid flere slott inkarnasjoner for da tidens kongelige eller deres representanter. Det nåværende palasset med sin grønne kuppel er en etterkrigsoppbygging som aldri ble okkupert av kongelige. I dag huser slottet institusjoner som Historisk Museum, Nasjonalgallerietog Széchenyi Nasjonalbibliotek. Både Slottet og Slottshagen er arkitektoniske og kulturelle perler. Her arrangeres blant annet en av landets største vinfestivaler i begynnelsen av september.

Klikk her for å se bildet

Kamera: Sony RX100 VI
Linse: Sony Zeiss Vario-Sonnar 24-200 mm 
Blender: F11
Lukkehastighet: 1/200 sec
ISO: 122
Brennvidde: 46 mm
Dato og tid: 01.05.2019- 12:52
Sted:  Budapest-Ungarn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!