På toppen av en vulkan-Hverfjall

Hverfjall volcano
Please follow and like us:
Pinterest

Vi var nysgjerrige hvordan det ser ut i en vulkan som er forholdsvis ny, her er det ingen liv av noen slag nesten, bare noen få planter har begynt å komme frem. Dette krateret er ca. 1 kilometer i diameter så har for 4500 år siden vært en stor vulkan. Det er en god klatre tur opp på en sti for å komme helt til toppen, man går da ca 400 meter opp i høyde.

Hverfjall er en tephrakegle eller tuff ring vulkan på Nord-Island, øst for Mývatn. Det brøt ut i for  4500 år siden i den sørlige delen av Krafla-sprekksvermen.  Tephra er blitt fraktet fra Hverfjall over hele Myvatn-området. Tephra er ukonsolidert pyroklastisk materiale produsert av et vulkanutbrudd. Det består av en rekke materialer, typisk glassaktige partikler dannet ved avkjøling av dråper magma, som kan være vesikulære, faste eller flaklignende, og en varierende andel av krystallinske og mineralske komponenter som stammer fra fjellet og veggene luftåpningen. Når partiklene faller til bakken, blir de til en viss grad sortert etter vind- og gravitasjonskreftene og danner lag av ikke-konsolidert materiale. Partiklene blir videre beveget av grunnflate eller underjordisk vannstrøm

Hverfjall volcano

photo-camera  Sony ILCE-7rMIII iso 100
camera-lens Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  apperture F11
calendar 15.07.2020- 15:08 angle 16mm
place Hverfjall – Myvatn-Iceland timer  1/30sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!