Ikke alle vulkan-krater er så fargerike

Collage_HD 2020-08-17 18_59_32
Please follow and like us:
Pinterest

På vår runde rundt Island som her i bildeserien går mot slutten så er dette en av de mest fargerike krater vi har vært ved, som du kanskje husker fra en tidligere artikkel her, så var vi på toppen av en vulkan som var kullsort  og av en helt annen art enn denne.
Kerið (tidvis anglisisert som Kerith eller Kerid) er en vulkansk kratervatn som ligger i Grímsnes-området på Sør-Island, langs Golden Circle. Det er en av flere kratersjøer i området, kjent som Islands vestlige vulkanske sone, som inkluderer Reykjanes-halvøya og Langjökull-breen, opprettet når landet beveget seg over en lokal hotspot, men det er den som har den mest visuelt gjenkjennelige kalderaen fortsatt intakt. Kalderaen er, som den andre vulkanske bergarten i området, sammensatt av en rød (heller enn svart) vulkansk bergart. Kalderaen i seg selv er omtrent 55 m (180 ft) dyp, 170 m (560 ft) bred og 270 m (890 ft) over. Kerids kaldera er en av de tre mest gjenkjennelige vulkankratrene, fordi den er omtrent 3000 år gammel, og den er bare halvparten av alderen til de fleste av de omkringliggende vulkanske trekk. De to andre er Seyðishólar og Kerhóll. Mens det meste av krateret er brattmuret med lite vegetasjon, skrånes den ene veggen mer forsiktig og pledd med en dyp mose, og kan nedstammes ganske enkelt. Innsjøen i seg selv er ganske grunt (7–14 meter, avhengig av nedbør og andre faktorer), men er på grunn av mineraler fra jorda en ugjennomsiktig og påfallende levende akvamarin.

Kerid Crater 2

Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
23.07.2020- 13:58 35 mm
Klausturholar – Iceland  1/80sec

Kerid Crater

Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
23.07.2020- 13:44 26 mm
Klausturholar – Iceland  1/40sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!