Islandshesten

Horses of Iceland
Please follow and like us:
Pinterest

Man møter ikke så altfor mange type dyr på Island, men man møter veldig mange Islandshester. Ofte er disse også veldig selskapssyke og kosete, er man her i Juli måned er det også mange små føll som ofte er nysgjerrige på dette rare dyret på andre side av gjerdet, mennesket.
Islandshesten (Equus ferus caballus) er en hesterase som stammer opprinnelig fra Norge og vikingtiden.Det er en ponnytype med flere fargevarianter og som kjennetegnes for sin særegne gangart tølt, som er nesten like rask som galopp, men stødigere. Ifølge prof. Arne Emil Christensen var hestene som ble funnet i Osebergskip graven er svært like islandshesten. Siden middelalderen har islendingene hegnet om denne hesterasen og dens urgener. Ingen andre hesteraser er lovlige på Island. Den er svært hardfør og veldig populær i USA og Europa. Vinner mange distanseritt i konkurranse med andre hesteraser. Hester som kommer fra Island kan bli plaget med eksem fordi deres immunsystem ikke er tilpasset insektslivet på kontinentet. Det er en uskrevet regel om at hestene får islandske navn, det syndes endel mot dette, også på Island. Hestene utenfor Island blir ofte avlet frem med større mankehøyde enn på Island. Det norrøne folket foretrakk islandshesten til ridning og fjordingen som kløv/kjøre og trekkhest.

Horses of Iceland

Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F11
16.07.2020- 14:23 35 mm
Island  1/125sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!