Rødrev

Mikkel Rev
Please follow and like us:
Pinterest

Rødrev (Vulpes vulpes) er en av de aller fineste dyrene vi har i Norsk fauna, den har mange farge variasjoner og finnes over hele Norge, og mange andre steder i verden.  Mørkere fargevarianter finnes, som korsrev med et svart kors over rygg og skuldre og svartreven som er nesten helt svart. Sølvreven, en mutasjon som kommer fra Nord-Amerika via våre pelsdyrgårder, er også blitt kalt svartrev. Den har dekkhår som er svarte innerst og kvite ytterst. I fjellet kan pelsen blir sterkt bleika av sollyset (ultrafiolett stråling) om våren, slik at den blir både lysere og ofte mer gul. Kroppen er 60–85 centimeter lang, den lange halen 35–55 centimeter. Vekten er 3–8 kilo; bare sjelden veier rødreven mer enn 10 kilo.
Akkurat denne er fra Bjørnparken på Flå og på denne henger faktisk fortsatt det litt vinterpels igjen pga en kjølig sommer ble det sagt.

Mikkel Rev

Sony ILCE-7rMIII 4000
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS F11
29.08.2020 – 14:10 150 mm
Bjørnparken -Flå -Norge  1/160sec

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!