Kossegården – Tønsberg

Kossegården Tønsberg
Please follow and like us:
Pinterest

Kossegården er ei bygning med adresse Storgaten 55 i Tønsberg. Den befinner seg ved siden av Tønsberg domkirke, på hjørnet av Kongegaten, og like øst for Nordbyen. Da den ble oppført i 1807, i klassisistisk stil, var den en av byens flotteste gårder. Den er oppkalt etter en av eierne, familien von Koss. Tønsberg kommune kjøpte gården i 1967, og den har i dag status som vedtaksfreda kulturminne.
Vi kan følge dens historie og eiere over 200 år tilbake i tiden. En gang var den byens største og flotteste gård. Mange kjente Tønsberg-navn er knyttet til Kossegården, som den er blitt kalt 100 år . Det ville ha vært rimeligere å kalle den Hennegården etter en eier som for 150 år siden ga Storgaten 55 dens senere form. Han var en ung forretningsløve på Napoleonstiden. Det sies også at det spøker i bygningen.

Du kan lese mer om denne flotte bygningen her: https://web.archive.org/web/20110620170329/http://www-bib.hive.no/tekster/tunsberg/storgaten55/

Kossegården Tønsberg

 Sony ILCE-7rMIII 100
 Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F6.3
04.04.2021- 17:55 24 mm
Tønsberg-Norge  1/250 sec

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!