Løveid kanalen og sluser

Løveid kanalen May 21
Please follow and like us:
Pinterest

Løveid sluseanlegg er det øverste sluseanlegget i Norsjø–Skienkanalen, som er den nederste og eldste av de to kanalene som utgjør Telemarkskanalen. Den forbinder Meierelva, som er et sideløp til Farelva, og Norsjø. Sluseanlegget har tre kammer, med en løftehøyde på 10,3 meter opp til Norsjøs 15,3 moh. Sluseanlegget ligger ved Skotfoss i Skien. Norsjø–Skienkanalen ble bygget i perioden 1854 -61. Hans Jørgen Christian Aall (amtmann i Bratsberg 1846-77) fremmet saken om anlegg av Norsjø–Skienkanalen for Stortinget. Han kan dermed kalles Norsjø–Skienkanalens far, selv om fadderne var mange. Hans byste, utført av Jo Visdal, er reist ved Løveid sluse. Sluseanlegget fikk høsten 2012 satt inn de nye flomportene, som kan brukes for å gi to ekstra høydemeters løftehøyde inn i Norsjø.

Løveid kanalen May 21

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F11
02.05.2021- 16:39 24 mm
Skottfoss-Telemark-Norge  1/30 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!