Eidsborg Stavkirke

Eidsborg Stavkirke #3
Please follow and like us:
Pinterest

Dette er en av Norges vakreste steder, også turen hit er verdt en lang kjøredag. Dette er en svært liten men veldig karakteristisk stavkirke. Stavkirkene blir regna som Norges bidrag til verdsarkitekturen. I mellomalderen var det meir enn 1500 stavkyrkjer. Eidsborg stavkirke ble bygd mellom 1250 og 1270 og er ei av landets 28 bevarte stavkirker.
Eidsborg stavkirke er en stavkirke fra midten av 1200-tallet i Lårdal sogn i dagens Tokke kommune i Vestfold og Telemark fylke. Kirken er enskipet og blant de minste i Norge. Eidsborg stavkirke ligger like ved landets største friluftsmuseum (målt i areal), Vest-Telemark Museum, og omvisninger i kirken arrangeres fra museet.

Eidsborg Stavkirke #3

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F11
01.05.2021- 16:12 26 mm
Eidsborg-Norge  1/125 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!