Gamle Fredrikstad

Gamle Fredrikstad tunell 2021
Please follow and like us:
Pinterest

I Gamle Fredrikstad by er det mange fantastiske foto motiver, denne flotte tunnelen som har år 1735 på skiltet er en av disse.

Gamlebyen er den eldste delen av Fredrikstad i Østfold. Den ble grunnlagt i 12. september 1567 på østsiden av Glomma, hvor elva deler seg i to løp. Kong Frederik II signerte byfundasjonsbrevet og Fredrikstad ble den første norske by som ble grunnlagt etter middelalderen og den første som kongen tillot å oppkalle etter kongen selv.

Gamlebyen i Fredrikstad, med sin unike bybebyggelse innenfor de velbevarte festningsverkene fra 1660-tallet, gjør den til Nord-Europas best bevarte festningsby. Den regnes også som Norges første renessanseby. Det var her Mossekonvensjonen ble undertegnet av kronprins Carl Johan på vegne av den daværende svenske kongen

Gamle Fredrikstad tunell 2021

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F11
12.06.2021- 15:51 24 mm
Gamle Fredrikstad-Norge  1/30 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!