M/S Victoria

Victoria in Dalen
Please follow and like us:
Pinterest

M/S Victoria er kjent som kanaldronningen og er å anse som Telemarks flaggskip. M/S Victoria seiler i fast rute mellom Skien og Dalen fra lørdag 20. mai til søndag 3. september i sesongen 2017. Båten er sertifisert for 180 personer.

M/S Victoria er selve kanaldronningen. D/S Victoria ble bygget i 1882 på Akers Mekaniske Verksted i Oslo. I 1953 ble båten bygget om til motorskip og har vært gjenstand for flere ombygginger i årenes løp.D/S «Amtmand Aall» ble etterhvert for gammel og for liten. Derfor besluttet «Norsjøselskapet» å selge skipet og anskaffe seg et nytt, tilnærmet likt D/S «Nordsjø».
For fjerde gang gikk man til Akers mek.Verksted med bestillingen, og en dag i 1882 mottok selskapet det nye skipet som fikk navnet D/S «Victoria». Det var vel 1880-årenes blomstrende trang til å gi skip kongelige navn som lå bak navnevalget. Victoria ble sjøsatt som Akers byggenummer 93 den 11. februar 1882. Ifølge verftets protokoll fikk båten «navnet Victoria til Minde om Kronprinsesse Victoria den Dag for første gang kom til Norges hovedstad.» Kronprinsesse Victoria var kronprins Gustafs tyske brud.
Med D/S «Victoria» i fart kunne man kvitte seg med «Amtmand Aall», som ble fjordbåt inne i Oslofjorden med navnet «Viken». Fra nå gikk «Victoria» i ruten Skien-Hitterdal sammen med «Nordsjø». Man kunne nå opprettholde en rute fra begge steder samtidig, et nytt trekk i kommunikasjonen var begynt å forme seg.

Victoria in Dalen

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F11
05.06.2021- 19:01 29 mm
Dalen-Telemark-Norge  1/60 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!