Gudbrandsjuvet

Gudbrandsjuvet
Please follow and like us:
Pinterest

Gudbrandsjuvet er et elvegjel i elva Valldøla i Fjord kommune (tidligere Norddal) på Sunnmøre. Besøkssenter og utsiktsplattformer inngår i Nasjonal turistvei langs fylkesvei 63 fra Geiranger til Trollstigen. Fylkesvei 63 krysser elva i bru over gjelet. Gudbrand bru er en tørrmuret steinhvelvbro oppført i 1919 som et ledd i hovedvegen Valldal-Romsdal. Steinhvelvbroen erstattet en gammel bro (eksisterte i 1785), den gamle bruen var 12 alen lang og 3 alen bred.

Den vassrike elva renner mellom kløfter og sprekker i fjellet og møtes fra ganske uventede vinkler, før den renner under broen og stuper videre nedover dalen. Juvet er til dels dannet av flere store jettegryter. Vannspillet er en turistattraksjon, og det er bygget plattformer og broer i en blanding av glass og rustkorrodert jern i både vegger og gulv

Gudbrandsjuvet

 Sony ILCE-7rMIII 400
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F14
13.07.2021- 13:27 24 mm
Gudbrandsjuvet-Fjord -Norge  1/50 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!