Marie Elisabeth Lüders-huset

Marie-Elisabeth-Lüders-Haus
Please follow and like us:
Pinterest

Marie Elisabeth Lüders-huset (tysk: Marie-Elisabeth-Lüders-Haus) er en bygning i tilknytning til Riksdagen i Berlin, og ble åpnet i 2003 som den tredje parlamentsbygningen ved Spree. Den huser Forbundsdagens vitenskapelige servicesenter, med bl.a. parlamentsbiblioteket, arkiv og pressesenter. Bygningen er oppkalt etter sosialpolitikeren og kvinnesakskvinnen Marie Elisabeth Lüders. Sammen med Kanzleramt og Paul-Löbe-Haus utgjør Marie Elisabeth Lüders-huset en arkitektonisk enhet kalt Band des Bundes, som er det føderale regjerings- og parlamentsområdet i bydelen Mitte.  Marie Elisabeth Lüders-huset og Paul Löbe-huset er knyttet sammen med to broer over Spree.

Marie-Elisabeth-Lüders-Haus

 Sony ILCE-7rMIII 800
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F11
12.10.2021- 19:26 26 mm
Berlin-Norge  1/3 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!