Teufelsberg

Teufelsberg
Please follow and like us:
Pinterest

US National Security Agency (NSA) bygde en av sine største lyttestasjoner på toppen av bakken i 1963, visstnok som en del av det globale ECHELON-nettverket for etterretningsinnsamling. «The Hill», som den ble kjent i daglig tale av de mange amerikanske soldatene som jobbet der døgnet rundt og som pendlet dit fra sitt kvarter i den amerikanske sektoren, lå i den britiske sektoren. I juli 1961 startet mobile allierte lytteenheter operasjoner på Teufelsberg, etter å ha undersøkt forskjellige andre lokaliteter i hele Vest-Berlin i et søk etter det beste utsiktspunktet for å lytte til sovjetiske, østtyske og andre Warszawapakt-nasjoners militære trafikk. De fant at operasjoner fra toppen av Teufelsberg ga en markant forbedring i lytteevnen. Denne oppdagelsen førte til slutt til at en stor struktur ble bygget på toppen av bakken, som skulle komme til å bli drevet av NSA (National Security Agency). Byggingen av et permanent anlegg ble påbegynt i oktober 1963. På forespørsel fra den amerikanske regjeringen ble skiheisene fjernet fordi de skal ha forstyrret signalene. Stasjonen fortsatte å operere til Øst-Tyskland og Berlinmurens fall, men etter det ble stasjonen stengt og utstyret fjernet. Bygningene og antenneradomene er fortsatt på plass.

Teufelsberg

 Sony ILCE-7rMIII 100
 Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario F11
13.10.2021- 16:03 16 mm
Teufelsberg – Berlin – Tyskland  1/100 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!