Gatelangs i Arles

StreetsOfArles
Please follow and like us:
Pinterest

Byen har en lang historie og var av betydelig viktighet for den romerske provinsen Gallia Narbonensis. Byen ble grunnlagt på 600-tallet f.Kr. og var en viktig gallo-romersk by. Byens første storhetstid varte fram til 480.

De store romerske områdene, som arenaen og teateret er så spesielle at de er blitt integrert inn i byens hus og byggverk. Det romerske teateret fra 1. århundre f.Kr. rommet inntil 10 000 tilskuere. Amfiteateret fra år 90 hadde 20 000 plasser. Begge teatrene ble bygget inn med andre bygninger i løpet av Middelalderen. Amfiteateret ble gjort om til en befestning med 2 kapeller og 212 boliger. Disse tilføyelsene fra etter antikken ble fjernet i 1820- og 1830-årene.

Gatene bærer et klart middelaldersk preg, smale, buete veier som slanger seg mellom gamle byggverk.
Byen romerske og romanske monumenter ble listet som UNESCOs verdensarv i 1981.

StreetsOfArles

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F11
21.07.2022- 14:20 20 mm
Arles-Provence-Alpes-Côte d’Azur-Frankrike  1/100 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!