Arena of Nîmes

Amphitheatre of Nimes
Please follow and like us:
Pinterest

Arena of Nîmes er et romersk amfiteater som ligger i den franske byen Nîmes. Bygget rundt 70 e.Kr., kort tid etter Colosseum i Roma, er det et av de best bevarte romerske amfiteatrene i verden. Det er 133 meter langt og 101 meter bredt, med en arena som måler 68 meter  ganger 38 meter . Den ytre fasaden er 21 meter høy  med to etasjer på 60 arkader. Det er blant de 20 største romerske amfiteatrene av de 400 som eksisterer. I romertiden kunne bygningen holde 24 000 tilskuere, som var spredt over 34 etasjer med terrasser fordelt på fire selvstendige soner eller maeniana. Arenaen fungerte som et offentlig arrangementsteater bygget av romerne, så vel som en gladiatorkamparena.

I dag er Arena of Nîmes stedet for to årlige tyrefekting under Feria de Nîmes, og den brukes også til andre offentlige arrangementer som gjeninnføringen av antikken «De store romerske leker» eller konserter.

Amphitheatre of Nimes

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
22.07.2022- 13:47 18 mm
Nimes-Frankrike  1/200 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!