Maison Carrée of Nimes

Maison Carrée of Nimes
Please follow and like us:
Pinterest

Maison carrée (fransk for «firkantet hus») er et gammelt romersk tempel i Nîmes, Sør-Frankrike, det er et av de best bevarte romerske templene som overlever på territoriet til det tidligere romerriket. Maison carrée inspirerte den nyklassisistiske Église de la Madeleine i Paris, St. Marcellinus-kirken i Rogalin, Polen, og i USA Virginia State Capitol, som ble designet av Thomas Jefferson, som hadde en stukkaturmodell laget av Maison carrée mens han var minister i Frankrike i 1785.
I ca. 4–7 e.Kr. ble Maison carrée viet eller gjeninnviet til Gaius Caesar og Lucius Caesar, barnebarn og adopterte arvinger av Augustus som begge døde unge. Inskripsjonen som dedikerte templet til Gaius og Lucius ble fjernet i middelalderen. Imidlertid var en lokal lærd, Jean-François Séguier, i stand til å rekonstruere inskripsjonen i 1758 fra rekkefølgen og nummeret på hullene på fremre frise og arkitraven, som bronsebokstavene var festet til med utstående tinder. I følge Séguiers rekonstruksjon lød teksten til dedikasjonen (i oversettelse): «Til Gaius Caesar, sønn av Augustus, konsul; til Lucius Caesar, sønn av Augustus, konsul utpekt; til ungdommens fyrster.» 1800-tallet begynte tempelet sakte å gjenopprette sin opprinnelige prakt, på grunn av innsatsen til Victor Grangent.

Maison Carrée of Nimes

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F11
22.07.2022 – 15:42 16 mm
Nimes- Occitanie region-Frankrike  1/160  sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!