Rubjerg Knude

RubjergKnudeOktober2023
Please follow and like us:
Pinterest

På kanten av Nordsjøen finner du det berømte fyret Rubjerg Knude. Den tøffe naturen former fortsatt landskapet og det betyr at fyret ble flyttet 70 meter lenger innover høsten 2019. Idag er fyret et spennende besøksmål og ikke minst klatre opp til toppen og beundre utsikten utover havet.

I 1900 ble Rubjerg Knude Fyr bygd, fyret ble tent for første gang 27. desember 1900. Lyset fra fyret fungerte som et fyrtårn for skip i dansk farvann. Mellom årene 1910 og 1920 blåste imidlertid så mye sand opp mellom havet og fyret at det måtte plantes planter for å demme opp for sanddriften. Sanddynen ble imidlertid bare større da sanden la seg oppå plantene, og på 1950-tallet måtte plantene fjernes igjen og det måtte graves ut store mengder sand, som nå kom for nær bebyggelsen. Etter hvert ble sanddynene så høye at de blokkerte fyrets lys, og da ny navigasjonsteknologi gjorde fyrene overflødige, ble lyset ved Rubjerg Knude Fyr slått på for siste gang 1. august 1968.

RubjergKnudeOktober2023

 Sony ILCE-7rMIII 400
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
06.10.2023- 13:40 21 mm
Rubjerg Knude -Løkken-Danmark  1/250 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!