Spandau citadell

Spandau citadel
Please follow and like us:
Pinterest

Zitadelle Spandau er et citadell i den administrative bydelen Spandau i Berlin. Det ble oppført 1559–1594 og regnes for å være en av Europas mest betydningsfulle og best bevarte festninger fra renessansen.

Festningsanlegget er oppført på en øy nordøst for Spandauer Altstadt, hvor elvene Havel og Spree møtes. Det ble bygget for å beskytte byen Spandau, som var selvstendig helt frem til 1920. Arkitekt var italieneren Francesco Chiaramella de Gandino. Anlegget gjenspeiler datidens byggetekniske ideal – det er symmetrisk, har fire bastioner og dermed ingen blinde vinkler.

Citadellet har vært brukt til en rekke forskjellige formål, bl.a. som ammunisjonsfabrikk under tredveårskrigen og gasslaboratorium under den andre verdenskrigen. I de senere år har det fungert som museum og er en populær severdighet.

Spandau citadel

 Sony ILCE-7rMIII 50
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F20
28.03.2024- 14:02 19 mm
Spandau-Berlin-Tyskland  1,6 sec

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!