Aper

Macaque 04
Please follow and like us:
Pinterest

Mange vil kanskje si at jeg er mer en gjennomsnittlig interressert i aper, og det er nok sant ja. Det er mer en lidenskap og se aper i det ville naturlige habitat. Men selv i dyrehagene er aper det mest spennende og se for min del. Under kan du se litt hvor jeg har vært og fotografert aper, forløpig 4 steder i verden, men håper det blir flere steder i fremtiden.

For å se alle bildene av aper jeg har se her: Galleri Aper

Berberape – Barbary macaque

Denne lever kun på Gibraltar og er eneste ape som lever vilt i Europa. Den skiller seg fra de andre makakene ved å ikke ha hale. Kroppslengden er mellom 45–70 cm og kroppsvekten mellom 7–12 kg. Den tykke pelsen er gulgrå til gråbrun med lysere underside. Ansiktet er mørkt kjøttfarget. I perioder svulmer mellomkjøttet hos hunnene opp og får en mørk rødgrå farge. Berberapen er i likhet med noen andre makaker, som rhesusape, tibetmakak og japanmakak, uvanlig hardfør til å være en ape. Den fantes tidligere overalt i Nord-Afrika fra Libya til Marokko, men menneskelig aktivitet gjør at den nå bare finnes i enkelte seder- og eikeskoger i Atlas- og Riffjellene. Den eter frukt, unge blader, bark, røtter og av og til virvelløse dyr

     

 

Tibetmakak – Tibetan macaque huangshanensis

Dette er en helt unik apeart som lever kun i Yellow Mountain(Huangshan) i Kina. Arten lever i subtropisk skog i en høyde på 1000–2500 moh. Disse er også kjent som Chinese stump-tailed macaque eller Milne-Edwards’ macaque.
Den tibetanske makaken er den største arten av makak og en av de største aper som finnes i Asia.  Hanner oppnår vanligvis en vekt på 13 til 19,5 kg og en lengde på 61 til 71 cm, med en maksimal rekordvekt på 30 kg. hunner, derimot, veier 9 til 13 kg  og måler 49 til 63 cm  lang.
Bildene vist her på rad 1 er på ca 1500 meter og alfa hannen var ikke spesielt fornøyd med at jeg nærmet meg en av hans hunner. Kanskje en av de mest aggressive jeg har vært bort i.

Bildene i rad 2 er i et eget ape reservat som består av en stor dal hvor disse apene er beskyttet og hvor forskere kan følge med på disse Uken før vi var i dette reservatet hadde en person løftet på en liten ape unge noe som ble dårlig motatt og mannen ble angrepet av alfa hannen (bilde 1 i rad 2) og resultatet var at mannen mistet armen. Dette er sterke dyr som gjør alt for å beskytte flokken sin.

  

 

Rhesusape – Rhesus macaque

Disse apene er de jeg har sett mest til da disse hadde en flokk i en skog uten for Suzhou. Ofte har jeg reist med mat til disse, kjøpte da med en pose eller to med utdatert frukt og matet de. Ble veldig godt kjent med disse og de kom gjerne ned fra trærne og satt seg nesten på fanget mitt. Bare man viste hvor alfa hannen var og matet han først var det lite krangling.
Voksne hanner blir ca. 53 cm i gjennomsnitt og veier gjennomsnittlig 7,7 kg. Hunnene er mindre, i gjennomsnitt 47 cm lange og 5,3 kg tunge. Den er brun eller grå på farge og har rosa ansikt som vanligvis er uten pels. Halen er middels lang, mellom 20,7 og 22,9 cm. Typisk levealder er ca. 25 år.

      

 

Yuntai fjellene macaque – Yuntaishan macaque

Dette er en apeart som også er en resus ape men tilpasset seg til de høye fjellene i Hennan, Yuntaishan.

    

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!