Møte med en hval

humpback whale
Please follow and like us:
Pinterest

I flere år har jeg hatt lyst til å se hval, og har til og med vært med på hvalsafari tidligere uten noen å få den på nært hold. Denne gangen reiste vi til hval hovedstaden på Island, Húsavík.
Húsavík ligger helt nord på Island og her lovet de 98% garanti for å se hval, og med valget av en ribb som fremkomstmiddel og en guide som var lokal kjent var oddsen gode. Dagen begynte vanskelig med tykk tåke og liten sikt, men her kom fordelen med en ribb inn, den kunne fort bevege seg raskt når man trengte dette. Vi satt i tåken der hvor hvalen var sett dagen før, og vi hørte den rundt på alle kanter når den kom opp for å puste, men vi så den ikke. Så valgte kapteinen og endre sted og la seg opp i max fart på 52 knop og fort kom vi til en sted hvor 4 hvaler jaktet. Og de kom virkelig nærme, bare noen få meter fra båten kom de opp når de jaget de store stimene med sild. En mektig opplevelse når Knølhvalen kommer til overflaten og puster for så å dukke ned igjen. En opplevelese for livet!

humpback whale

Kamera: Sony ILCE-7rMiii
Linse: Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS 
Blender: F6,3
Lukkehastighet: 1/250sec
ISO: 250
Brennvidde: 240 mm
Dato og tid: 14.07.2020- 12:28
Sted: Húsavík-Island

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!