Skogafoss

Skogafoss
Please follow and like us:
Pinterest

Skógafoss er egentlig en av de «must see» stedene innen for «Golden circle» på Island, men er uansett verdt å besøke slik at man kan se denne mektige fossen. Den er 60 meter høy og 25 meter bred og det fosser ned store vannmengder hele tiden året rundt.
Ifølge legenden begravde den første viking bosetteren i området, Þrasi Þórólfsson, en skatt i en hule bak fossen. Legenden fortsetter at lokalbefolkningen fant kisten år senere, men bare klarte å gripe ringen på siden av kisten før den forsvant igjen. Ringen ble angivelig gitt til den lokale kirken. Den gamle kirkedørringen er nå i Skógar-museet.
Skogafoss

Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F9
09.07.2020- 16:30 24 mm
Skógafoss – Skógar – Island  1/200sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!