I tenkeboksen?

Lemur 08-2020
Please follow and like us:
Pinterest

Denne Lemuren i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia ser ut til å være langt inne i sin egen verden, kanskje han tenker på noe og er litt i tenkeboksen. De fleste Lemurene var enten langt utenfor rekkevidde eller var ivrige med hoppe og sprette rundt, men denne satt helt still å tittet, mulig det var en rival han stirret på eller noe annet den så. Uansett var jeg heldig at denne ville sitte litt stille slik at jeg kunne få tatt dette bildet av dette flotte dyret.
Lemurer (Lemuriformes) er en klade som består av cirka 50 arter med primater. Lemurene er endemiske* for Madagaskar og noen av øyene rundt. De fleste nålevende artene er knyttet til regnskog, men siden avskoging er et stort problem på Madagaskar er nå cirka 27 av artene oppført på IUCNs rødliste som truet av utryddelse. Lemurene er i hovedsak trelevende og ofte nattdyr, med godt syn. Noen arter tilbringer imidlertid også mye tid på bakken og er døgnaktive, som ringhalelemuren. Navnet kommer fra et latinsk ord for «nattånder» eller «gjenferd».
*Endemisk og stedegen er uttrykk som brukes i biologien om arter, slekter og familier som har en utbredelse som er begrenset geografisk til et bestemt naturlig område eller miljø.

Lemur 08-2020

Sony ILCE-7rMIII 800
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F11
16.08.2020 – 12:44 163 mm
Brokelandsheia -Norge  1/60sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!