Blåtimen over Stavern 

Staverns Fort Citadelloya Fall 2020
Please follow and like us:
Pinterest

Blåtimen over Stavern fanget håndholdt med en støtte fra et infoskilt,  lyset fra blåtimen var så fantastisk men ikke så lett å få stødig nok til et bilde.

Staverns Fort på Citadelløya var begynnelsen på den militære aktiviteten i Stavern. Fortet var fra først av et provisorium i tre som grev Ulrik Fredrik Gyldenløve lot bygge på Karlsøy. Det skjedde under den såkalte Gyldenløvefeiden mot svenskene fra 1675 til 1679. Fortet ble gitt en mer varig karakter med blokkhus i tre samt kanonbatteri i årene fra 1687 til 1689. Fortet ble en viktig base for Tordenskiold og hans flåte under den store nordiske krig fra 1709 til 1720 og et sentralt punkt for sjøtrafikken til og fra Danmark i denne perioden. Fortet var støttepunkt for den norsk-danske Kattegateskadren. Ikke minst skulle fortet forsvare utskipingen av kanoner og kuler fra jernverket. Deler av murene og vollene på Staverns Fort ble fjernet og andre deler fornyet da Fredriksvern ble anlagt som hovedstasjon for den norske marinen fra 1750 til 1758 slik at det gamle fortet ble en del av Fredriksvern Verft. Det eldste bygget i anlegget, Kruttårnet har en karakteristisk arkitektur og er i dag en kjent turistattraksjon. Hver sommer spilles det teater i Kruttårnet. Øya har nå navnet Citadelløya eller Stavernsøya.

Sony ILCE-7rMIII 800
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F6,3
08.11.2020- 18:04 201 mm
Stavern-Norge  1.3 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!