Heierstadloftet – Tønsberg

Heierstadloftet Tønsberg
Please follow and like us:
Pinterest

Ved Slottsfjellet i Tønsberg har også Slottsfjell museet samlet en rekke gamle bygninger fra Tønsberg og omegn. Heierstadloftet på Slottsfjellmuseet i Tønsberg er Vestfolds eldste og eneste profane bygning fra middelalderen. Loftet er flyttet til museet fra gården Heierstad i Hof (i dag Holmestrand) den gang museet het Vestfold fylkesmuseum. Tømmeret er felt vinteren 1406 – 07 og vinteren før viser dendrokronologisk undersøkelse utført av NIKU i 1996. Bygningen er da etter all sannsynlighet oppført i år 1407. Huset er et av de første bygg som er oppført etter svartedauden.

Heierstadloftet Tønsberg

 Sony ILCE-7rMIII 250
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F5
04.04.2021- 16:30 35 mm
Tønsberg-Norge  1/50 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!