Humboldt Forum im Berliner Schloss

Berlin Palace Humboldt Forum
Please follow and like us:
Pinterest

Et nattbilde fra Berlin og noen av de flotte bygningene som finnes her.
Humboldt Forum (tysk: Humboldt Forum im Berliner Schloss) er et museum for verdens kulturarv i Berlin, som holder til i det gjenoppbygde Berlins slott på Museumsinsel rett ved siden av Lustgarten og Berliner Dom. Museet er oppkalt etter naturforskeren og oppdageren Alexander von Humboldt og hans bror, lingvisten, filosofen og utdannelsesreformatoren Wilhelm von Humboldt som har gitt navn til den humboldtske universitetsmodellen. Den skotske kunsthistorikeren Neil MacGregor, tidligere direktør for British Museum, er den første direktøren for Humboldt Forum. Humboldt Forum har British Museum som et viktig forbilde og er ofte sammenlignet med dette, og inspirert av British Museum er det foreslått at Humboldt Forum skal ha gratis adgang.
Humboldt Forum huser Ethnologisches Museum (grunnlagt 1873) og Museum für Asiatische Kunst (opprinnelig en avdeling av sistnevnte, også med røtter til 1873). Videre omfatter det restauranter, teater- og kinosaler, og auditorium. Museet skriver selv navnet som Humboldt Forum på både tysk og engelsk.[4] Navnet blir på tysk ofte uformelt også skrevet Humboldtforum. Navnet Humboldt Forum betegner virksomheten i bygningen som helhet, mens Berliner Schloss er navnet på selve bygningen og Ethnologisches Museum og Museum für Asiatische Kunst betegner de enkelte museer som inngår i virksomheten.

Berlin Palace Humboldt Forum

 Sony ILCE-7rMIII 1250
Sony FE 24-240 F3.5-6.3 OSS  F8
13.10.2021- 21:25 26 mm
Berlin –  Tyskland  1 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!