Puente Romano de Mérida

Puente-Romano-de-Mérida
Please follow and like us:
Pinterest

Mérida er hovedstaden i den spanske autonome regionen Extremadura. Den ligger i provinsen Badajoz og har 53 098 innbyggere (pr 2005). Byen ble grunnlagt 25 f.Kr av den romerske keiseren Augustus, primært for å ha kontroll over området, men også for å bosette veteraner fra de to legionene V Alaude og X Gémina. Med tiden ble Mérida hovedstaden i Lusitania (en ev de tre provinsene romerne delte Den iberiske halvøya opp i) og en av de viktigste byene i det romerske imperiet.  Ingen annen spansk by har en tilsvarende mengde romerske monumenter, blant annet colosseum, amfiteater og hippodrom. I år 130bygde romerne to 400 meter lange demninger her for vannforsyningen – nemlig Cornalvo-demningen og Proserpina-demningen, som fortsatt står hver med oppdemming av ca. 1 km² reservoarer. Mérida står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder.

Den romerske broen i den spanske byen Mérida ( Extremadura ) er et ingeniørarbeid som spenner over Guadiana – elven . Bygget av Romerriket på slutten av det 1. århundre f.Kr., steg verket i antikken over elven langs to seksjoner adskilt av et skjære vann. I dag er broen 790 m lang og hviler på seksti buer, hvorav tre forble skjult frem til slutten av 1990-tallet, da fornyelsesarbeid på elvebredden avslørte dem.

Puente-Romano-de-Mérida

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T* F11
06.07.2023 – 13:55 16 mm
Mérida-Extremadura -Spania  1/200 sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!